Trapped!





Assalamualaikum...

Cemas. Takut. Seram. 
Yes. Those feelings are bercampur-baur macam rojak dalam hati ini for the past three days. 
(*Macam ayat aku jugak. Rojak inglish and malay. If you don't like rojak, then it's not my problem :P)

So, why Cemas? Why takut? Why seram?
Because I'm trapped! 
Semenjak dua tiga patmenjak ni hujan kat KT ni tak tau nak berhenti. Tak cukup dengan mencurah-curah ke ladang gandum, dia mencurah curah kat UMT pulak. Kalau 'pop!' bertukar menjadi Koko Krunch takpe jugak. *sembang =_=''*

So, ni lah akibat dari hujan yang mencurah-mencurah tadi. 


Jalan utama UMT dan UniSZA - Tempat kereta selalu mati lemas sebab sedut air banjir.



Pintu utama UMT - Ayaq paras lutut. Naseb baik i ols tak pakai bikini. 



Depan Pusat Kesihatan Universiti - Air paras paha. Memang syok untuk sesiapa yang nak belajar berenang.



Mahu 1000 daya, tak nak 1000 dalih - Moh la kite berbasikal berjemaah ke kuliah!



UMT Terokaan Seluas Lautan Banjir. 



If I'm the owner of the car, I'll cry till die! Die! Die! 


So, pintu dan jalan depan UMT tutup, jalan belakang pun tutup. Now, officially I'm trapped!
Trapped! Bekalan makanan tade, dengan duit tinggal 10 hengget 40 patplohsen je lagi.
Gigih call umi abah cerita pasal banjir itu ini sampai setengah nak mati and at last my umi replied with: Baguslah, tak payah pakai duit banyak-banyak sebab tak keluar.
Dayum. Langsung takde nilai sentimental. Tsk! I is keciwe.

Then, baru perasan ada 2 lagi report yang nak kena hantar minggu ni. 
So hari ni selepas 3 hari tak keluar bilik dengan hanya berbekalkan megi tom yam dan koko krunch sebagai makanan ruji, akhirnya ku gigihkan hatiku ini untuk redah ayaq banjir semata nak hantar report.
*determined gila*

So bila keluar ja, terkezut tengok ayaq banjir yang paras pinggang semalam sekarang dah kering kontang.
Easy come, easy go. Ceh! Baru determined nak redah banjir. Spoil gila.
*Trolling floods level infinity*

Tapi alhamdulillah lah sebab hari ni air dah surut,and hujan pun dah kurang and tak lebat.
Takpe lah, sambung pergi hantar report dengan senyuman lebar.
Bila sampai kat bilik lecturer ja....DAANG!! 
Baru ingat hari ni cuti krismas. Agghh!! Tak guna. (Terjun dalam air banjir bunuh diri)
*Stupidity level 99* 

Last-last, balik bilik, makan nasi, tengok movie dengan perasaan yang keciwe. Ya, keciwe lagi sekali. Isk!


Takpe, kalau banjir pun UMT ada RV Discovery untuk angkut students time final exam. Lulss! 


THE END...
nota kaki: gambar dicaptured oleh Ezy Photography :)

13 comments:

Kuronofu91 said...

banjir2 pun nmpk meriah jer??? hahha

Poi Blogger said...

apa cter la adik aku kt umt tu,, huk3

Iylia Syazwanie said...

@Poi Blogger

Banjir dah surut dah. Jangan risau. Hehehe. :D

Iylia Syazwanie said...

@Kuronofu91

Sangat meriah. Dah macam waterpark dah lagaknya. Hahaha.

Razil Tahir said...

huyyoh!
tue sumer pengalaman... kan? :)

Papepun, tetap determined nak siapkan assignment. Tabik spring!!!

Iylia Syazwanie said...

@ Razil Tahir

Pengalaman yang mencabar sangat. Hahaha. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih ye dak? :P

siti zulaikha said...

assalamualaikum.. waa teruk jgk bnjir ni... singgh dan follow blog awk.. jmput dtg n singgah blog saye yerw.. ^_^

Nafie Noor Azman said...

basikal tu paling kelakar.. semangatnye.. haha

Busyra Bt Takiyudin said...

dalam jugak banjir tu.. huhu

Iylia Syazwanie said...

@ siti zulaikha

Wassalam. A'ah..Agak teruk juga. Tapi alhamdulillah dah surut.:)Thanks sudi follow :D

Iylia Syazwanie said...

@Nafie Noor Azman

Basikal itu comel. Hahahaha.. :D

Iylia Syazwanie said...

@Busyra Bt Takiyudin

Agak dalam laa..Hari ketiga banjir paras pinggang. Hohoho.

Yasmin Aris said...

pehhh . siap feri lagi .hahah