Spirit Booster!





Assalamualaikum...

Sedar tak sedar dah nak habis semester tiga dah.
Tahun depan dah nak masuk final year dah nyaahh!! Ohmai..Ohmai!! *batak kejap*
Now study week had shown his batang hidong. So, bolehlah aku spend the whole bloody week stuDYING ja and focus kat subject yang taf taf! *kununnya. (tangan di bahu mata terbeliak ke atas)*

Tapi suddenly aku tak tahu syaitonirojim mana yang melekat dekat aku time-time crucial cam gini. 
Ditambah pulak dengan cuaca Korea yang tak putus-putus salji mencurah curah ke ladang gandum.
So you can imagine la how the bold spirit yang kununnya nak study sampai lebam setengah nak mati tapi akhirnya menipis and turned out terbaring atas katil UMT yang tetibe rasa empuk instead.
*as expected from typical Iylia =_=''*


Cuaca Korea.. Fuu~ Fuuu~ *keluar asap ikot mulut*

So every morning aku bangun lambat sebab tengah hari pun macam pukul 7pagi jaa. So apa lagi, no time to waste minion! *Sambung tidur guling-guling bawah comforter* Aaaa.. Very the soothing one you know! 

And bila cuaca dah super gila sejuk tahap bulu roma meremang tegak 90 darjah, (Ceh, salahkan cuaca pulak) semua kerja is tergendala lah sebab most of the time spent for kuak lintang atas katil. Harharharhar
 *gelak datin pondan*


Even nak keluar pergi beli makanan pun malas. Tengok cuaca sejuk kat luar sambil berkata di dalam hati: Ugh! Heavy downpour. Keluar kompem lencun ni. (Cet! Alasan syaitonirojim semata) *Boil air, buat susu, makan dengan koko krunch sambil online study.* 

Kadang-kadang rasa macam tak terurus gila. Bangun pagi (Eh, pagi ke?), Aackk! Sejuk!, postpone mandi, masak air, tidur, bukak laptop, online, eh dah petang?, kunyah koko krunch, tidur, online lagi, beranikan diri untuk mandi, tidur sebentar, eh dah maghrib jenab?, bukak laptop, online, tidur, hapdet belog, tidur.
*Jadah aku punya jadual. Mana pergi semangat study week ku inihh!!!!* 
Hokay, saya janji tak buat macam ni dah lepas kawen nanti!

So anyway, in a nutshell and siputshell, I basically need a spirit booster la right now.
Nak harap crush kasi spirit booster? Puihh! Sampai aku grad pun takkan Melah!
So, yesterday we girls keluar la hang out for food hunting mission actually. 
Food really boost my spirit you know! Who doesn't love food anyway? 
So, tetibe ja bangun awal pagi tu. Miracle gila. Mall baru ja bukak kitorang dah ada tercegat depan pintu. (Bab makan, always the laju one!). 


So we had this for breakfast. First time makan breakfast sem ni. Tak tipu you ols! Gila pelahap bedal ayam seketul dengan aiskrim untuk bekpes. 



And we bought lots and lots of these! Kalau boleh nak angkut satu kedai tapi duit tarak! Cissdel betul! 

Then, we off to the beach to have a little picnic and girls time. 
And the ombak I tell you ah! Very the ganas one ah! Scarry!

Hawa and the supermassive ombak rindu. Tuhan tolong...lembutkan hati lecturer, untuk kasi markah lebih dari seadanyaa..... Oh Aarong Ajis! 



Sesi menjerit lepas geram kat pantai. Cara berkesan untuk release stress. Okay, aku tade dalam gambar. Hock kee ciss seng!!! 


Nak cakap sejuk tak sejuk, dekat pandai pun boleh berkabus macam ni ha! Kau hado? 

So basically, food hunting and stress reliever mission berjaya lah. Mau tak berjaya kitorang pergi round satu KT sampai minyak kete habis tak tinggal setitik. Pastu mulalah menggeletar terencat tak tau nak balik hostel macam mana. Pathetic!
*Kredit untuk Amen sebab sudi tolong kitorang. Labiu! Puihh! Puihh!*

Hopefully lepas dah dapat spirit booster ni, semangat aku nak study pun naiklah kan..
You da bloody setan! Dah pegi main jauh-jauh! Syuhh! Syuhh! 



So, finally..Doakan kami agar dapat apa yang dihajati. Hikhoks! :D


THE END...

No comments: