Penyakit BaruAssalamualaikum...

Aaaaaaa~...... *Jerit kejap test vokal*
Setelah kajian mendalam dibuat secara saintifikss matematifikss dan menyeluruhs, maka terbuktilah bahawa aku sudahpun retarded ataupun ritarrrderrrd *sebutan ala british pondan* ataupun maksudnya dalam wikiwikimipedia apabila that someone or dat people is not normal lagi or in Malay nya: Gila terencat.
(Reference: Dr. Iyliae Syazwanieaey, Wikiwikimipedia.com, 2012) 

Hasil bukti menunjukkan bahawa penyakit merbahaya ini berpunca dari penggunaan hormon yang berlebihan semasa membuat kerja tanpa henti non-stop and stop-non. Rutin harian seperti tidak tidur malam, bangun pagi lambat, pergi ke kelas secara mengejut, bermain dengan iPad 3310 di dalam kuliah, dan buat esainmen secara tertunda, merupakan salah satu faktor utama merebaknya penyakit ini.
*baca ala-ala narrator nasionel giografikus*

Hasil kajian juga menunjukkan bahawa, antara kesan-kesan utama penyakit ini adalah seperti bengkak bawah mata seperti kena rebus semalaman, tiada napsu tengok lelaki ensem lalu, kurang keinginan terhadap makanan yang berkhasiat, selalu tidak tentu arah, dan boleh bertukar hijau dan ganas apabila diganggu secara haluussssss macam Nescafe' 3 in 1. *sambil gosok-gosok kepala Harith Ishkander*

Contoh pesakit apabila simptom terencat bermula. - Mengilai seperti Ning Baizura versi pondan, monolog dalaman secara tidak terkawal, dan mungkin mengganggu orang lain secara tidak bermoral.
(Identiti pesakit dirahsiakan bagi mengelakkan kontronbersi pihak Melodi)

Para sidang saintis seantero malaya menasihatkan agar para pelajar membuat mogok lapar kenyang kepada pensyarah yang memberi esainmen secara berlebihan di luar petala kerana boleh mencetuskan penyebaran penyakit retarded ini. Langkah-langkah seperti memberi makanan percuma, mengisytiharkan pembatalan kelas dan seumpamanya boleh mengelakkan berlakunya gejala yang merbahaya seperti ini. 

(Sumber dipetik oleh: Karam Singh al Tak Karem-Karem, melaporkan untuk tibi patplohnam)

THE END...
Nota kaki: God, I can't take it anymore. Pack baju, seret luggage balik rumah. Tanam ubi kayu lagi bagus.

1 comment:

Masmira Masri said...

hahahah tanam ubi kayu7??? mmg style
do visit n follow me
http://myaleo.blogspot.com/2012/12/movie-marathon-with-hubby.html