Too School For Cool?



Assalamualaikum...

Balik kelas penat-penat, terus bukak laptop, log in Fesbuk sebab nak tengok crush update status.
 *Gedik tahap cipan tersepit*
Tetibe dapat 1 notification.
Cancel niat stalk kerash, bukak noti dulu. Klik!

God, that post gave me cancer. =.=''

Terus pengsan lima hari setengah minit. Cinabeng! 
Kehangatan hujung sem dah makin terasa. Patut lah kat UMT ni cuaca panas lain macam ja.

Kuiz sana test sini, exam sana esainmen sini, stress sana pressure sini....
Sekarang tade masa nak berjimba joli bagai dan yang sewaktu dengannya. 
Bak kata mat salleh yaakob :Too school to be cool ait?


Dapat beg baru pun muka stress lagi sebab EXAM duit habis.
*Padahal dalam hati gombironye toksah duk ceghito.*
 Aah, pershaitonkan duit yang abes ituh! *sambil cium-cium beg dengan penuh kasih sayang*


Tapi sebagai student yang hebatlah kan, (macam aku sebagai contoh. Puiii!!! Tetibe geli pulak rectum eden.)
Bizi tak bizi, stress tak stress, itu semua tolak tepi lah kan. 
Kalau engko duk stress temenong menanges sesorang di sebalik pintu dapur sambil pasang lagu Zaiton Sameon ft. Sanisah Huri pun bukannya kerja engko semua tuh berjalan sendiri yo dak?


Tengoklah pelajar contoh ni. Rajin ja pegi tangkap rama-rama petang-petang sebab nak settlekan insect collection. Ish ish ish, anak sapo lah ni eh Melah? Berjurus bebenor!
*Eh, asal baju kuning tudung biru nih? Noharom semua ituh! Jangan tiru aksi ini di rumah.*



Oke, muka aku terencat sebab fes time dapat tangkap ramai rama-rama. K bai.



Setengah nak mati ko tau nak buat benda ni? Hah! Ko tau?
Oke, bertenang Iylia, bertenang... *telan Panadol patploh bijik*



Spent 1 entire week of my life doing this but finally semua salah kena buat balik. Dayum! 
*Terjun tingkat namplohpat setengah*


Haisy....Pape pon, jadual final exam dah keluar. Jadual kelas sem depan pun dah keluar. 
So, nak tak nak kena hadapi jugak semua benda ni kan. 
Tapi janganlah sampai buat kerja ja memanjang. Engko tu bukannya Ironman. Manusia pun kena rehat jugak dok? Baru balance. Kan lecturer kan? Rehat penting kan? So lain kali bagilah esainmen sikit sikit ja tau! *sambil urut-urut bahu lecturer*

So last words from me: 
KEEP CALM
and back to work!!! 

THE END...
nota kaki: kuiz malam tadi amat menguji tahap keimanan aku. =.='' 


2 comments:

nur syariza Natasya said...

gud luck ya ! :)

Iylia Syazwanie said...

@nur syariza Natasya

Thankies sweety! :D
Reaalllly need it by the way. Hoho. =.=''