How to Make Your Eyelashes Longer!




Assalamualaikum...
Mulakan entry dengan meletakkan gambar syiok sendiri. Sila baling saya dengan slipar jepun saiz patplohnam sekarang! 

Hey guys! Are you tired of using mascara that only lasts less than a day, when you can have long lashes forever? I repeat : FOREVER?
(*Mesti semua sedang mengangguk sambil air liur keluar meleleh kan?)

The answer is : Yes you can! 
Ada satu cara senang untuk memanjangkan dan melebatkan bulu mata secara semulajadi dan yang penting murah!
Nah! Tadaa! 
Gunalah Vaseline Petroleum Jelly! 
Vaseline provides excellent conditioning and moisturizing for lashes that are brittle and helps strengthen your eyelashes. Besides, kalau bulu mata gugur sekali pon, Vaseline membantu pertumbuhan bulu mata baru and in some cases, it grows longer!!! 

Caranya senang saja.
Ambil cotton bud, dan sapu sedikit Vaseline Petroleum Jelly pada cotton bud tersebut. Lepas tu, roll-kan cotton bud tersebut pada bulu mata atas dan bawah. Lakukan proses ini pada setiap malam sebelum korang tidur untuk prevent korang dari ter-smudge atau accidently gosok vaseline tu. Bila bangun pagi, cucilah vaseline tu tadi. Repeat this everyday until you see clear results. 

For me, I can see the result in a few weeks! It does grow longer and thicker! Hip hip hooray!!!
(*Melompat kegirangan sambil kelip-kelip bulu mata.)

Step-by-step on applying mascara

Recently, aku ada terbaca tentang cara-cara memakai maskara dengan betul. 
So, terdetik di hati nak share dengan korang semua. 
Tapi first sekali, kenalah memilih bulu maskara yang betul dan sesuai dengan korang dulu. 


Kalau korang nak bulu mata yang curly dan melentik, gunalah berus maskara yang lentik dan bengkok seperti di atas.

Manakala, kalau korang nak bulu mata korang nampak panjang, boleh guna berus maskara yang lurus dan tirus seperti ini. 


Okay, cara-cara memakai maskara dengan betul adalah : 


Okay, tu ja tips buat kali ni...
So, korang semua boleh la try buat di rumah! :D


THE END...
nota kaki : 4 hari lagi nak raya. yipee! :D

8 comments:

nur anis said...

lama pulak rasa tak bermaskara ni...

Iylia Syazwanie said...

@nur anis

Tak pe..Tak pe.. Nanti raya ni boleh pakai! Hehehehe :)

idea semulajadi said...

wah serius hanya gune vaseline???
bulu mata saya nie macam hidup segan mati takmau je~~

Miss Fifi said...

wah,nice info..
boleh lah bermaskara raya nie :)

NUR AIN AZMAN said...

Good tips. Thumbsup!

Iylia Syazwanie said...

@idea semulajadi

A'ah. Guna vaseline jelly ja.Besides boleh sapu kat eyelashes, boleh jugak sapu kat bibir kasi lembab.Amalkan setiap malam. Insyaallah menjadi. :D

Iylia Syazwanie said...

@Miss Fifi

Thanks dear. Beraya sakanlah nanti ya. Hahaha. :D

Iylia Syazwanie said...

@NUR AIN AZMAN

Thankies sweety! Appreciate it! :D