Bila Puasa...




  Assalamualaikum...

Alhamdulillah... Sedar tak sedar dah sampai kita di bulan Ramadan ya...
Alhamdulillah sekali lagi sebab kita masih hidup dan masih diberi peluang oleh-Nya untuk bertemu dengan bulan Ramadan tahun ni. 

Bila bulan puasa, semua orang update blog..
Akibat perasaan iri hati yang melampau dan membuak-buak dengan blogger-blogger lain, aku pon gedik nak update jugak!
(*Tekan keyboard dengan bersungguh-sungguh sambil tersengeh nampak taik gigi.)
Okay, untuk mengelakkan korang semua termuntah hijau lalu batal puasa sebab baca entry ni, I promise yang update kali ni pendek jaa... :P

For your information ladies and gentlemen.. *ewah!
Alhamdulillah tahun ni aku diberi peluang untuk sambut ramadan di rumah...Yay!!
(*Melompat-lompat kegirangan sambil menari tarian zapin.)
Walaupun aku agak rindu dengan suasana berpuasa di kolej,
namun tak dinafikan yang nikmat berpuasa di rumah bersama keluarga tercinta is da best! Kan? Kan? Kan? 
 Even adik aku yang duk kat MRSM nun jauh di sana rela mengambil cuti untuk sambut first day of ramadan bersama family..Homesick katanya..Hahahaha
(*Hi five dengan sape yang dapat pose kat rumah taun ni! :D)

Kelebihan puasa di rumah?
Dapat bukak puasa dengan family sama-sama..Dapat sahur dengan family sama-sama..Dapat pegi tarawikh dengan family sama-sama..Dapat makan masakan umi sama-sama...
In short, semua sama-samalah! Hahaha

Persiapan puasa?
Tahun ni persiapan sederhana saja. Beli apa yang patut and prevent apa yang tak patut. 
Memang tu yang digalakkan dalam bulan puasa ni kan - Bersederhana :)
Cuma jangan lupa akan Ho Ho Ho Horlicks dengan kurma Yusuf Taiyoob (suara manja...) 
(*Sempat lagi buat iklan swasta. =.='')

And in this month of blessings, I'll be dealing with something super super important which is by next week.
So, aku berharap agar insyaallah semua urusan akan dipermudahkan oleh-Nya nanti...Aamiin. :)

And with this also, I'd like to wish
Selamat menjalani ibadah puasa in this holy month of ramadan. 
May you be blessed with good health, prosperity, and may Allah's blessings always shine upon you! 
Aaamin... :)


THE END...
nota kaki : azam ramadan taun ni- tamau tinggal tarawikh! :D insyaallah. 

12 comments:

Seri Ayu said...

Salam ramadhan Iylia :)

Cik Rongoks said...

selamat berpuasa dik ^^

Iylia Syazwanie said...

@Seri Ayu

Salam ramadhan jugak Ayu... Moga ramadan tahun ini adalah yang terbaik! Aamiin :)

Iylia Syazwanie said...

@Cik Rongoks

Selamat menjalani ibadah puasa juga kak! :D
May u'll be blessed always in this holy month of ramadan. Insyaallah :D

Cheese Cake said...

salam ramadhan iylia :)

idea semulajadi said...

salam ramadhan :)

mushiqbal said...

untunglaaa =) salam ramadhan =)

Iylia Syazwanie said...

@Cheese Cake

Salam ramadan juga sayang :D

Iylia Syazwanie said...

@Cheese Cake

Salam ramadan juga sayang :D

Iylia Syazwanie said...

@Cheese Cake

Salam ramadan juga sayang :D

Iylia Syazwanie said...

@idea semulajadi

Salam ramadan juga... :D

Iylia Syazwanie said...

@mushiqbal

Semua orang untubg sebab dapat puasa lagi tahun ni.. :D
Hahaha
Salam ramadan juga. Selamat berpuasa :)