Bila rindu...



Assalamualaikum...

Bila nak exam...
Memang jadi trending lah kan semua rindu mak ayah family and such.
Kalau boleh setiap patplohnam saat kau nak tweet and post pasal rindu family bagai kat tweeter and pesbuk.
(*Eleh! Kau pon sama Iylia! Tak payah nak sengeh-sengeh macam beruk Pok Teh bila jumpa awek cun.)

Bila tengok orang post kat pesbuk pasal mak ayah..aku nak nanges..
Bila tengok orang tweet pasal mak ayah...aku nak nanges lagi.
Bila dengar orang buat ucapan kat radio pon aku nak nanges...
(*Alaa, ucapan romantik macam kat radio malam-malam tuu- Nab nak ucapkan selamat malam pada Abe Mat. Nab sayam Abe Mat ketat-ketat! I labiu..Muah! Muah! Muah!)
Kejadah? Kol jela Abe Mat ko tu Mek Nab! =.=''

Yes! Aku mengaku yang aku rindu umi and abah aku! *Sangat! Sangat!
(*Srott..Srett..Srott..Sambil menanges teresak-esak disebalik pintu locker sorang-sorang...)
Fuhh! Naseb baik roomate aku semua blah pi group discussion..
Boleh gua feeling abes malam nih..
(*Eh? Tetibe tukar kata ganti nama =.='')

Lagi buat aku nak nanges bila otak aku buat hal, ter-flashback balik memori-memori bila ada kat rumah. Cilakak! . Kau memang suka troll aku kan otak? Kau memang suka kan?
(*Sambil hantuk-hantuk kepala kat dinding.)




Why my Umi is so special? 

When I came home in the rain..
-Brother asked why don't you take an umbrella..?
-Sister advised, why didn't you wait till the rain stopped?
-Abah angrily warned, only after getting cold, you will realize...!
But Umi, while drying my hair, said, stupid rain! Couldn't it wait till my baby comes home? :)


Why my Abah is so special?
When I didn't eat in school because I lost the money...
-Brother said, you should borrow some from your friend!!
-Sister advised, why didn't you be more careful!!!
-Umi worriedly warned, you should've call me! what happened if you got sick!!
But abah, while hugging and rubbing my back said, let's go eat outside! You choose the place! :)


See? Nampak tak kenapa aku rindu dorang sesangat? Nampak tak?
(*Sambil buat muka desperate mintak simpati..) 
Ya Allah, 3 minggu lagi..
Sabar Iylia..Sabar..

THE END...
nota kaki : Ya Allah, Engkau berkatilah kedua ibu bapaku, berikanlah mereka kesihatan dan rezeki yang baik, dan jauhkanlah mereka dari segala malapetaka.. Aamiin.. 

No comments: