Misery Business!


Assalamualaikum...

Hari ni dah 14 hari bulan...Omak engkau! Omak engkau!

Tangan mula ketar macam orang parkinson...
Tidur tak lena macam orang insomnia...
Perut berserabut macam ada baby alien...
Kepala nak pecah macam kena bom...
Makan nasi pon tak lalu... - Oke,yang tu aku tipu. Sekali makan 2 pinggan aku bedal.

Kenapa?
Kenapa?? Oh Kenapa??


Sebab cuti dah nak abes...
dah.........nak......a..abe..abes......
Tsk! Tsk!
Apa boleh buat... Menanges sampai tejojol kuar bijik mata pon bukannya boleh sambung cuti.
ASSignments bertimbun macam bulu kucing aku atas karpet.
Langsung aku tak sentuh! Langsung!
Kasihan...
Bukan tamau kasi nafkah batin..Tapi abang tak mampu..Tsk..Tsk!
(*Apa yang aku merapu ni? *Hantuk-hantuk kepala kat dinding.)

Nanti esok lusa balik UMT, terpaksa lah back to real business.
Banyak kerja nak kena settle..
Urusan project research..Lab reports yang tak pernah nak luak..Urusan annual dinner lagi..Presentation...etc..etc..etc...
All typical university students should do lah amoi.
(*Walaupon bagi aku itu sangat tidak typical, malah sangat luar biasa!)

Tapi, buat apa nak mengeluh? buat apa nak menanges?
Kata budak unibersiti. Jiwa kena kental liao!
Settle kerja satu-satu. Hargai peluang yang ada!
Live life! Jangan jadi negatif sangat!
Anggap ja semua kerja ni untuk melatih kita jadi yang lebih baik! Yeah!

Mula-mula buat mata sepet...Pastu senyum sampai nampak gigi taring..Pastu kembangkang idung anda..Pastu buat peace..Then pergi berambus buat assignment! Syuhh! Syuh!
(*Eh, kenapa gambar senget? Ah! Persyaitonkan semua itu..Ptuihh!)

THE END...
nota kaki : oh! pontianak harum sundal malam, ku seru..pulangkan semangat final sem 2 aku!!!! Pulangkan!!!

3 comments:

Zarith said...

Ahaa..itulah hidup..live the life..boleh jadi kenangan nanti..btw..ayat sempoi and happening..nice

Zarith said...

Ahaa..itulah hidup..live the life..boleh jadi kenangan nanti..btw..ayat sempoi and happening..nice

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@Zarith

Hahaha..Kan? Hidup jangan tau nak merungut ja..Huhuhu.. Thanks a lot! Appreciate it! :D