Boleh Jadi Doktor?




   Assalamualaikum...

Walaupon aku sibuk, tapi tetap ku gagahkan jua jejari runcing ku ini untuk menaip blog...
Kenapa? Kenapa? Dan kenapa?
Sebab naluri keibuaan dan kebapaan aku untuk menaip blog ni kuat sangat!
Haisy! Kejap-kejap lagilah aku study...
(*Ampun umi, abah! Lia tak buat dah lain kali!)

Oke, cukup dengan mukaddimah yang tak berapa nak berpaedah sangat tuh.
Back to our storry morry yu noe..

A few weeks ago laa, mai teacher said that two of my course-seniors ah, got offer from Johns Hopkins University, Baltimore in Amarika Sarikat liao! Full skolership in medic maa!

Kitorang semua tergamam.... 
(*Krikk..Krikk..Bunyi cengkerik berkumandang) 

Cinabeng! Dah la dapat further medic!
Pastu dapat sambung kat obersi pulak!
Tak cukup lagi, dapat fuuuuuuull skolership!

Aku pon nak jugak!! I tak kira! I tak kira! I nak jugak!
(*Sambil guling-guling atas lantai..)


Then, mai teacher also said ah : Iylia, don't guling-guling atas lantai laik that maa.. Malu maa..Eberibadi is starring maa! Haiyya! Yow mo kao cho wa! It is not impossible for yu to be like them too... Don't jeles-jeles. If yu want to be laik them, yu must study really really hard maa! Don't play-play ahh.. Then when yu get good pointer ah, yu can use the exam slip as your ticket to further your studies in medic liao! 

So, sekarang..Moral of the story nya..
Nothing is impossible kalau kita bekerja keras untuk mendapatkan sesuatu yang kita nak. 
Jadi, mulai sekarang..No more pesbuk-pesbuk..
No more benda-benda yang boleh melalaikan minda macam makan chikadees sambil tengok movie.. No..No..No..Nehi babuji nehi he! 


From now on...I will buat practical betul-betul! 



From now on...I will study berry..berry hard until I ter-berry!



Ada gaya jadi doktor tak? Ada tak? Ada tak?
Huhuhehohoho...
(*Gelak tersipu malu sambil hidung kembang kempis)

THE END...
nota kaki : Doakan kejayaan kami.. :')


No comments: