Semester Baru

     

   Assalamualaikum...
Tahniah buat semua budak-budak universiti sebab berjaya meringankan bontot anda untuk melangkah ke semester seterusnya!
(*Big round of applause.!!)

For me, sem 2 dah start..
Jadual macam tauhu sumbat!
Bukan setakat macam tauhu sumbat, tapi pack gila tahap baboon tersepit macam Milo jam pack.
(*Kelas kau jah hyperbola! =.=')

Tambah lagi, almost setiap hari aku kena terperok dalam lab dengan lab coat ku yang busuk, bermain-main dengan microbes dan virus-virus SARS yang boleh membawa maut yang diperoleh daripada pesakit hospital.
(*Aku tau..Memang menakutkan.)

Tambah lagi, aku kena masuk hutan bagai buat field trip, kira populasi pokok, tangkap binatang and etc..etc..etc.. Well, sounds fun! - I guess =.='

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tapi, mula-mula masuk uni semua benda jadi malas nak buat..
Asyik duk teringat kat rumah ja.. Agak-agak kucing aku Gary dah makan ke belom? Adik aku pi sekolah ke tak? Umi ingatkan aku ke tak? Dadadadadadadadaa..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Result sem 1?
Okela..First trial dekat uni walaupon bukan dekan... Not bad! Alhamdulillah. :D
(*Dah! jangan tanya lebih lanjut.Maklumat adalah sulit!)

Tapi, ramai yang mengeluh sebab result rendah.
You know, let mi tel yu samtink..
(*Wau! speaking ingriss..!)

Syukurlah dengan apa yang ada. Ramai lagi budak yang nak masuk uni tapi tak dapat. Kita, dah masuk uni pon nak mengeluh. Baru result sem 1 kot. Chill, banyak masa lagi nak baiki diri.
 Well, congrates to those who have good result in sem 1! And for those who didn't, there're still plenty of time. This isn't the time to make hard and fast decisions; this is a time to make mistakes! So, make as many mistakes as you can. That way, someday, we won't have to guess...We'll know :)

THE END...
nota kaki : cik iylia sambut birthday dekat uni. k bai!

4 comments:

mysara said...

wah...rasa xsabar plak nk smbg sem baru..

zakirul rahim said...

belajar betol2..hope dapat result yang lagi cemerlang..amin..

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@zakirul rahim

Ya! you're right! Amin...Hehehehehe~

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@mysara

Ya! Sure it'll be hectic! But it's gonna be fun!:DD