Say Alhamdulillah! :D

Assalamualaikum!

Sebelom apa-apa aku nak korang tarik nafas panjang-panjaaaaang..
Lepas tu letak tangan kanan ke dada..
Then cakap Alhamdulillah seikhlas mungkin.

Dah buat?
See? Tak ambil masa sampai 2 minit pon nak luangkan masa untuk bersyukur kepada-Nya.
Senang kan?
Then, kenapa susah sangat kita nak bersyukur kepada-NYA walaupon as easy as ABC to do it! Right?

Walaupon banyak hal dah jadi...
Fail exam la..Kucing mati laa..Kereta accident laa..
Kompem mesti ada HIKMAH sebaliknya!!
(*Bercakap melalui pengalaman yang mengalaminya banyak kali!)

Betol! Tak tipu!
Contoh : Katakanlaa kereta korang accident then rosak terok! Mungkin bapak korang akan beli yang baru kan? Yang lagi canggih and sporty maybe. Kalau kereta korang tak accident belom tentu sampai tua bapak korang nak belikan korang kereta baru kan? Get the point?

I still strongly remember what my Umi once said to me
(*Wahh! Cakap omputiss!)

UMI : Everything gets easier when HE is with us! So, leave it all to HIM. Let HIM decides what are the best for us because HE knows us better than anyone else. Don't be disappointed if you're having bad times because after rain, comes the rainbow. That are what HE had promised us! 
(*Umi bercakap sambil tersenyum cantek!)


Starting from today onwards, spend your time just 5 seconds per day just to say ALHAMDULILLAH!
Kalau online sampai 12 jam boleh, takkan nak cakap Alhamdullilah 5 saat pon tak boleh kan?

Kay, da siap enntry hari ni.. Alhamdulillah.
Babai!

THE END...
nota kaki : gambar awan berbentuk kalimah ALLAH ditangkap sendiri oleh Dr.Iylia.sekian.

  

No comments: