Moments of KMKu



   Assalamualaikum...

      Oh! I miss the old days in KMKu.. 
(*Sambil menanges teresak-esak macam Cinderella)
 Siapa yang tak kenal KMKu a.k.a Kolej MARA Kulim sila bunuh diri anda sekarang.
Gerangan siapakah yang tidak mengenali Kolej MARA Kulim yang gah lagi terbilang seantero Malaysia~
(*Sambil lagu MARA berkumandang)

Tak kesah la apa korang nak cakap :

KMKu buruk!!
KMKu selalu tade ayaq!!
Cekgu- cekgu kat sini entah pape entah!
Perangai Mak gad cam haram!
Rules strict nak mampos! Dah la strict, nak mampos pulak tuh! 


TETT!!!!
But! Once keluar dari KMKu, you'll miss the moments of being there.
(*Well, ada jugak setengah manusia memang alah ngan KMKu sejak dilahirkan.Nak buat macam mana kan?)



Aku paling rindu dengan mesen air gedegang 90 posen nih!!! Sedap kott!!! Slurrp!
*Kenapa kat UMT tade mesen air ni?? Kenapa??? Kenapa??!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rindu nak berkejar-kejaran ala-ala cite hindustan dengan abang DS sebab aku pi pijak tempat dia mop lantai..Lalalalalalaalalalaaaa~
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rindu gile nak kena ceramah dengan Sir Ilman sebab pakai seluar jeans pi outing.
*Oke, yang tu aku tipu.. FFUUUUUUUUUUU!!!!!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rindu nak makan ikan dinosaur masak kari dengan air anggur tawar kat DS..
*Oke, yang ni pon aku tipu...Lailailailai!!

Yang lain-lain : Aku rindu nak usha-usha bebudak laki bila jogging,
Aku rindu nak menyorok dalam bilik senyap-senyap sebab tamau turun event kolej,
Aku rindu mak cik cleaner yang bizi bodi
and aku rindu ngan geng-geng KMKu yang gila lagi cool! 

Sape setuju ngan aku sila angkat ketiak tinggi-tinggi cepat!
(*Kecuali bagi yang lupa pakai deodorant pada hari ini.) 

THE END...
nota kaki : cik iylia on de wey nak buat i/c baru. doakan agar gambar i/c cik iylia cun dan comel. sekian..

15 comments:

PaK PiS said...

klu umt ada air coklat 9posen, cafe xlaku..haha

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@PaK PiS

Hahahahaha..Betol! Betol! Betol! Kesian mak cik cafe.Hahahaha xD

lia kamalia said...

ahahahaha , cartoon tu best gila laaa . :D

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@lia kamalia

Hasil kerja orang bosan duduk kat umah..Hahahahahahha..Btw, Thanks dear! :D

ain revival said...

tibe2 rindu zaman matrik dulu..KMPP foreva..hehe

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@ain revival

Serious rindu gile kan?? Hahahaha..Owh, matrik penang ye :D

- El Only said...

hehehe....sure...kami lg 2 bulan.....

- El Only said...

sure..:)

- El Only said...

sure:)

idea semulajadi said...

after several visits here, i fall in love with your F+ doodling & funny story, so i decided to follow u :)

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@ -El Only

Haha..Sure u gonna miss the moments of being there! :D

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@idea semulajadi

Hahaha..Thankies dear!! Really appreciate it!!! Certainly will hit u back! :DD

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@idea semulajadi

Hahaha..Thankies dear!! Really appreciate it!!! Certainly will hit u back! :DD

Dayah Anhar :D said...

tolong nyanyi lagu mara sekarang ! haha . buktikan kau syg kmk :p
aku pun tak hafal :p

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

Dayah Anhar :D

MARA pemegang amanah bumiputera, beri galakan memajukan usaha, menjungjung hasrat, mencipta bahagia, MARA tetap bersedia lalalalalalalalalaaa.. Hahahahahahaha..See I lepss KMK! Hahaha xD