Tips Lulus Exam Dengan Mudah Oleh Dr.Iylia


Assalamualaikum...

Hari ni Dr.Iylia nak kasi cara nak lulus exam dengan mudah dan tepat!!
Nak tau?? Nak tau??
Let's check it out!!

TIPS SEBELOM EXAM

Okay, fesly, kalau nak lulus exam mestilah kena study.
Kalau boleh study secara last minit yang mungkin seperti budak di bawah ini yang sedang kalut study sebab time study week dia berjimba ja 24/7. Contohilah budak ini. Kompem lulus!  



Seterosnya, kalau boleh buatlah kajian lapangan a.k.a field trip untuk meningkatkan pengetahuan am mengenai apa yang kita belajar sepanjang sem tu. Kalau boleh terjun sungai macam budak-budak UMT kat bawah ni. 



Next tip, jangan lupa beli kismis banyak-banyak.. Kalau boleh makan satu kotak sehari . Insyaallah lulus ekzem!



Tips seterosnya : Kalau rasa stress tahap baboon tersepit, pergilah beriadah kat pantai. Jalan-jalan kat pantai ke..berlari-lari anak bersama balak ke... Kompem stress hilang! Kalau nak bunoh diri dalam laut pon boleh jugak. Lagi mujarab!




Okay, sebelom masuk ke dewan peksa, pakailah chantek-chantek supaya pengawas peksa akan terpikat dan kasi jawapan kepada anda. Dijamin berkesan! Dan, study lah depan dewan sehingga pengawas peksa panggil anda masuk seperti kanak-kanak Sunquick Ribena di bawah. (usaha last minit)




TIPS SEMASA EXAM

Kalau takleh jawab soalan peksa, jangan tinggal kosong ja.. Buat macam kat bawah ni untuk menagih simpati pemeriksa kertas jawapan agar bagi markah kesian. Works all da time u know?!



TIPS SELEPAS EXAM

Lepas kuar dewan exam buat lompat bintang then cakap : SAYA MERDEKA! macam budak kat bawah ni.
Tujuannya adalah untuk memberitahu orang ramai bahawa anda dah boleh pulang ke kampong halaman untuk cuti sem.



Seterosnya, apabila pulang ke kampong halaman, jangan lupa untuk senyum sentiasa especially depan mak bapak korang bagi menandakan bahawa korang boleh jawab peksa walaupon sebenarnya korang tak leh jawab. Tirulah aksi budak chumel di bawah ini..Amat meyakinkan!




Akhir sekali, bila dapat result jangan terkejut! Buat selamba sudaa.. Mesti LULUS punye!



RESULT SAYA CEMERLANG!!!!! :D

THE END...
nota kaki : saya berbicara melalui pengalaman ; Dato' Dr.Iylia Kamsah Nasharuddin. 

5 comments:

BudakBiasa2je... said...

entri yang menarik!
bakal doktor ye? wahh! hebatnya. :)

BudakBiasa2je... said...

entri yang menarik.
bakal doktor ye? wahh! Hebatnya! :)

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@BudakBiasa2je...

Hahahahha..Makasheh2..*Blushing.
Bakal doktor?? Aminnnn..... :D

juwan said...

u made me so excited to step into the university!! THNX! xD

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@juwan

Really? Hahahha.. Thanks! Good luck!!! :D Sure u can do it!