Sedang Sibuk~

                            Assalamualaikum...

Mmphhh~
(*Sedang sedut udara dengan rakusnya) 

Segarnya udara di rumah...
(*Padahal sama jek ngan udara kat UMT uhh.)

Beginilah simptom-simptom yang kritikal menandakan anda sedang bergumbira di rumah manis rumah a.k.a home sweet home setelah beberapa bulan yang tragis lagi dramatis di universiti. 
(*Sape setuju angkat ketiak cepat!) 

Oke..
Bila kat umah, bermula lah jadual aku yang sibuk!
Kat U pon sibuk, kat umah pon sibuk!! Sibuk buat apa ja kau Iylia? 
Well, banyak keje yang aku kena wat sepanjang cuti sem aku yang gemilang.

Lalalalalalalalalaaa~ Firstly, aku sibuk pergi melawat mall-mall nak tengok sama ada diorang sehat ke tak. Sambil-sambil tu keje aku melaburkan duit ke serata mall supaya mereka lagi maju dalam industri perniagaan di Malaysia. KACHING$ KACHING$!!! Baik kan aku? :D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Secondly, keje aku jadi baby-sitter..baby-feeder dan segala keje-keje melibatkan kanak-kanak spesies terlindung yang hiperaktif . *Sigh~ =.=''



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Next!!! I work as a Masterchef..
(Google translate : Seterusnya, aku kena jadi Masterchefffffffffsssss kat umah merangkap pengganti umi aku yang sedang pergi berjimba dan berdating dengan abah.) Susah keje ni wo~ 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Keje aku seterusnya.....
Kena jadi Cinderella walaupon aku Cindetakrella... 
Cinderella kena lah tolong umi dia buat keje umah kan?
Bagoos apa? Dapat pahala! Lalalalalalaa~ 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Emm...Banyak lagi keje aku sebenarnya.. Nak type in semua dalam ni memang sampai abes cuti sem pon tak cukup. K bye!! Umi panggil masak wedges....

THE END..
nota kaki : 中国新年快乐 to all my chinese pren. May u have a prosperity year! :D
Please ignore my hideous drawing =.='' thank u~



8 comments:

nordiyana said...

kalau bt keje umah mmg tak penah abiskan , hehe . comel gaun :)

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@nordiyana

Seriously memang takkan abess...Hahahaha..Gaun tu buruk gile kott...Macam kain buat lap meja ja..Hahahaha xD

mysara said...

cpmelnyer lukisan..hehe
duduk umah ni, wt kje umah xpernah nk hbs...adoi..

msredcheesecake said...

Rajinnya.... Anak sapa la ni... Leh wat calon menantu ni.... Hheee

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@mysara

Haha..Buruk gile kott..Ni keje time bosan duk kat rumah..Huhu~

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@msredcheesecake

Rajin la sangatt..Ni kes kena paksa buat keje namanya..Hahaha =.=''

NighBerkz’S Blogs said...

wahh.. rajin2..hekhke


http://nighberkz.blogspot.com

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@NighBerkz’S Blogs

Hahaha..Rajin sebab kena paksa..WEE~