Ikut Pesan Umi...


Assalamualaikum!


mesti korang cakap : Amboihh cik ahkak Iylia kite..sakan noh kau meng-update belog..
tade keje lain ke??

aku cakap : Sadap yu!!! DUSSHHH!!!
*nah amek kau tumbukan action carmen Bi..Bi..Bi..Bi..Bi...

Okey, back to our storry morry yu know..
ekceli, i mish mai Umi and mai Abah sooo mach!
(google translate : actually i miss my umi and my abah so much!)

i kent wet tu go hom dis tiusdey for dipavali..!
(google translate : i can't wait to go home this tuesday for deepavali!)
*dasar buta bahasa inggeris kau iylia!! muet ko band berapa eh??!

hahahaha..tade lah...saja wat bengong sikit...
memang aku bengong pon beberapa hari ni..
home sick la katekan...
and...my muet is band 4 yu know! huh!!
*sengaja membongkak-kan diri di situ

kalau nak contact family pon through enset je.. skype pon kekadang.. time aku free tengah malam, umi tido pulak! takleh nak skype! huh!! jadi, kakak aku yang sewel sorang ni lah jadi peneman hati limpa dan lututku di kala ku bukak fesbuk..

tapi!!!! boleh pulak kakak aku cakap aku tak study..duk sini asyik ngadap fesbuk je...
haih!! ni yang panas ni!! PANAS YU KNOW!! PANASSSS!!

Ke hadapan akakku,
orang disini stady hard yu know, everi nait en day i stady..
yu je yang tataw... i ingat lagi pesan umi yu know...
huh!! i saja je bukak fesbuk sambil-sambil buat research online...
yu taw apaa? huh! PANGG!!! nah amek kaw!!
yang benar adikkmu yang chumel,

Iylia
 
pecah kaca pecah gelas,
sudah baca arap balas..


jadi, aku pon buat lah entry ni,
didedikasikan khas untuk Umiku yang comel lagi menggoda...

tengok ni umi!! Lia study la...tak bukak fesbuk pun...
*sambil buat muka tak bersalah


tengok ni umi, Lia siap buat peta minda lagi..|


tengok ni umi, Lia buat assignment...mana bukak fesbuk..

umi,tengok la buku Lia yang berlambak nak kena baca ni..
*eh,chopp! asal ada buku microeconomics ni?? tade kaitan ngan programme aku pon? hehehehe =.=''

umi, tengok Lia..pergi kuliah tak pakai sexy-sexy.. =D


tengok ni umi, comel tak anak umi ni.. 

umi!! tengok nih! duk sini kena bedah benda pelik-pelik..

see? anak umi yang sorang neh baik kan? hahaha
akak tu je saje buat citer..huhuhu =P
umi,abah, i miss u seh!! 
can't wait to go home..
huh! okay..okay..i miss u too my beloved sister!
*err..beloved kah? hahhahahaa

THE END...
p/s : hepi deepavali everybody! =D
nak maruku!!!

2 comments:

MaiRa QuEeN said...

rajin tu..hehehehe

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

@MaiRa QuEeN
hahahaha..saja tunjuk rajin seh! nanti kena marah ngan mak...hahaha